BARRIER-FREE®

Saznaj više

Opcija bez barijere. Specijalno dizajniran potapajući prag koji može biti točno u ravnini završnoga poda: za najveću funkcionalnost, estetiku i optički poboljšan prostor bez barijere.

BONDING INSIDE®

Saznaj više

Bonding inside opcija dostupna je na svim proizvodima.

Što je to bonding inside??

Unaokolo specijalnim ljepilom spojeni krilo i staklo za još veću protuprovalnu zaštitu, statiku i poboljšanu izolaciju.

Jeste li znali,da …

Zalijepljeno staklo je našlo primjenu prvo u autoindustriji (spoj vjetrobranskog stakla i karoserije) i tamo se etabliralo kao standardno rješenje. Aluplast je prepoznao prednosti ove tehnologije i dalje je razvio prema specifičnim zahtjevima graðevinske industrije. U meðuvremenu se ova tehnologija počela sve više primjenjivati za postizanje najviših performansi stolarije.

FOAM INSIDE®

Saznaj više

ŠTO JE FOAM INSIDE?

Inovativna tehnologija foam inside omogućava senzacionalne toplinske vrijednosti! Pri tome su centralne komore profila okvira i krila prozora nakon završetka procesa varenja potpuno ispunjene poliuretanom, izolacijskim materijalom potvrðenim u industriji, koji aluplast uspješno koristi u prozorskim sustavima.
Na ovaj način pjenom ispunjeni prozori dostižu i rekordne toplinske vrijednosti od 0,60 W/m2K i time štite ne samo Vaš novčanik, nego i orgraničene resurse nafte i plina.

Prednosti poliuretana

Dobre toplinske karakteristike poliuretana su razlog, da materijal nalazi primjenu i kod ureðaja za hlaðenje i smrzavanje kao kod drugih industrija gdje su potrebne izuzetne karakteristike brtvljenja i izolacije. Kod zbrinjavanja prozora poliuretansku pjenu moguće je u potpunosti odvojiti i 100 % ponovno upotrijebiti.

GFK PRAG®

Saznaj više

Specijalan sustav praga i vodilice na pragu,svojim dizajnom i materijalom koji je pojačan staklenim vlaknima, postiže najvišu energetsku učinkovitost, najbolje statičke vrijednosti i izuzetnu dugotrajnost.

Lift-and-slide - Podizno-klizni sustav®

Saznaj više

Podizno klizni sustav je trenutno najbolji izbor koji možete odabrati od svih kliznih sustava. Odlikuje ga iznimno lako i jednostavno rukovanje te najveća moguća veličina izrade koja iznosi: 6400 mm x 2800 mm.

NEW GENERATION®

Saznaj više

New generation je oznaka za trenutno najnoviju generaciju profila. Isto kao i u svijetu automomobila ili mobilnih ureðaja, tako i u svijetu stolarije samo dosta rijeðe postoje stariji sistemi profila i novi unaprijeðeni sistemi profila.

Što to znači?

Kad se sustav profila promijeni te unaprijedi najnovijim tehnologijama u segmentima toplinske izolacije, hidro izolacije, sigurnosti, statike i funkcionalnosti, tad taj sustav sortiramo u novu generaciju profila.

POWERDUR®

Saznaj više
POWERDUR

Što je powerdur inside??

 

U suradnji s BASF razvijen je specijalni materijal od patentiranih masa u kombinaciji sa staklenim vlaknima. Powerdur u profilu iznutra brine za njegovu stabilnost i s time čelično ojačanje čini nepotrebnim. S powerdur® umjesto čeličnih ojačanja u unutrašnjosti profila dostižemo bitno bolju statiku (čvrstoću) i topinsku izolaciju, a krasi ga osobina što za razliku od čelika nije naknadno uvučen u profil nego je PVC profil ekstrudiran oko powerdur traka, stvarajući time neodvojivu, izuzetno čvrstu jednu cijelinu. Takoðer što je veoma bitno kod powerdur sistema, a to je da se može variti tako kad bi uzeli okvir prozora nemate četiri odvojena ojačanja (dvije vertikale i dvije horizontale) nego imate jedno neprekidno ojačanje duž cijelog okvira prozora unaokolo.

Jeste li znali,da …

… Da je energeto® prozor s powerdur® tehnologijom do 25 % èvršæi i do 20 % lakši nego konvencionalni pvc prozor? To znatno utjeèe ne samo na kvalitetu,toplinsku izolaciju i funkcionalnost stolarije nego i na sve ostale segmente kao što je kvalitetnija i preciznija proizvodnje,troškovi goriva niži kod transporta pa sve do lakše i kvalitetnije montaže.

SAFETEC INSIDE®

ŠTO JE POWERDUR INSIDE

Protuprovalnu zaštitu obavezno treba uzeti u obzir prilikom kupnje prozora, jer počinitelji u većini slučajeva provaljuju kroz prozor. Provalnici imaju svega dovoljno na raspolaganju, osim vremena. Stoga je važna svaka minuta koju prozor može izdržati prilikom pokušaja provale. U prošloj godini samo u Hrvatskoj desilo se 10.906 provala.

Što je safetec inside??
Kao treća brtva u sredini profila s jedne strane služi za poboljšanje toplinske izolacije, hidro izolacije,zvučne izolacije i zrakonepropustnosti a s druge strane sprječava kontakt s okovom i lagano podizanje krila alatima,a samim tim i plan provalnika.

Opustite se: sa safetec inside odlučili ste se za najbolje sigurnosne elemente u profilu, čak i uz ovakav izuzetan sigurnosni sustav safetec inside na poklon dobijete okov sa protuprovalnom zaštitom.
Kao što vidite izuzetno je bitno da treća (srednja) brtva bude identična kao i ostale dvije u profilu, od čvrstog materijala ekstrudirane zajedno u komadu sa profilom kako bi dobili dodatnu sigurnosnu zaštitu i zato što čvrsta brtva pruža čvrst oslonac, a samim tim i maksimalnu termoizolaciju, zvučnu izolaciju, hidroizolaciju i zrakonepruposnost. Uz to ovaj sustav odlikuje i brtve na tri razine: svaka brtva je na svojoj visinskoj razini, a samim time je i profil dizajniran na tri razine što značajno pridonosi svemu navedenom.

Bezbrižan život sa tehnologijom aluplast®

SREDNJE KRILO (105 mm KRILO)®

Saznaj više

Kod PVC stolarije postoji prozorsko krilo,srednje krilo 105 mm i veliko krilo 120 mm.
Visina prozorskoga krila ovisi o izabranom sustavu,veliko krilo je sustav za naša ulazna vrata, a srednje krilo 105 mm je za sustave elemenata velikih gabarita.
Naše otklopno klizne stijene napravljene su od najveæeg moguèeg krila što se može ugratiti u njih,a to je srednje krilo 105 mm koje vam garantira dugotrajnost otklopno kliznih sustava.

*Većina otklopno kliznih stijena u Hrvatskoj radi uštede proizvodi se od prozorskoga krila i takve stijene nisu dugotrajne.

UV PROTECTION®

Saznaj više

UV zaštita u materijalu PVC profila… Jedina prava učinkovita UV zaštita profila

-U PVC masu prije ekstrudiranja profila dodaju se UV stabilizatori koji uveliko sprječavaju utjecaj UV zračenja na profil.

-Što to znači?
-Dugotrajniji vijek profila bez promjena boje, gubitka čvrstoće i funkcionalnosti.

VELIKO KRILO 120 MM®

Saznaj više

Kod PVC stolarije postoji prozorsko krilo,srednje krilo 105 mm i veliko krilo 120 mm. Na tržištu puno ulaznih vrata se proizvodi iz srednjeg krila radi uštede ali to nije po propisima. Naša ulazna vrata proizvedena su isključivo sa najvećim dostupnim krilom od 120 mm.

ZA ALU PROFILE TEHNOLOGIJE®

COMPLET PROCESS

Kompletan proces označava da je ALU profil u cijelosti izraðen u originalu kod samoga proizvoðača profila, to vam garantira najvišu kvalitetu i dugotrajnost profila,a samim time i stolarije.

Aluprof :

– Dizajnira i unaprijeðuje profile
– posjeduje ljevaonice aluminija
– Ekstrudira(izvlači) alu profile
– Ekstrudira poliamidne profile (spojeve)
– Spaja alu profile i poliamid u jednu cijelinu (alu-termo)
– Plastificira alu profile
– Ekstrudira gumene brtve za profile

Iz tih razloga za alu profil možemo reći da je kompletiziran i napravljen u originalu.

Te smo zbog toga za dobavljača ALU profila izabrali ALUPROF.

Uz to što je ALUPROF jedinstven po pitanju proizvodnje kompletnih alu profila,odlikuje ga i činjenica da je daleko najveæi proizvoðač ALU profila u Europi te u samom vrhu po kvaliteti i inovacijama u svijetu.
ALUPROF posluje po cijelome svijetu,a neke od najljepših zgrada i nebodera u Njemačkoj, SAD-u,UK… upravo je on zatvarao sa ALU profilima.

OR COLORS

Originalne boja (plastifikacija)
Plastifikacija je jedna od tri najvažnije stvari kod alu profila te mora biti iznimne kvalitete.

Naši alu profili (Aluprof) posjeduju originalnu plastifikaciju odraðenu od strane samoga proizvoðaèa alu profila (Aluprof)
– Aluprof je svoju patentiranu tehnologiju plastificiranja maksimalno prilagodio i usavršio za svoje vlastite alu profile te su time dobili najbolju moguću plastifikaciju, zaštitu i kvalitetu alu profila.

*Većina alu profila na tržištu plastificira se naknadno, a ne kod proizvoðača alu profila.

RF POLYAMIDE

(Reinforced polyamide)-Dodatno pojačan poliamid

Poliamid je uz alu profile i plastifikaciju najvažnija stvar kod alu termo profila.

Profil od POLIAMIDA kod alu termo profila služi da prekine toplinski most,a ujedno drži spojene dvije polutke alu profila. Stoga je izuzetno bitno kakve je kvalitete, oblika (strukture) te dali je i koliko pojaèan sa staklenim vlaknima iz razloga što poliamid drži na okupu alu profil, a stim i stolariju.

Naša alu stolarija posjeduje najèvršæi poliamidni profil za alu profile na tržištu.
– Jedinstvenim dizajnom (strukturom) i primjesom više vrsta staklenih vlakana postiže maksimalnu čvrstoću te pridonosi čvrstoći, dugotrajnosti te funkcionalnosti gotove alu stolarije.

ZAVARENO OJAČANJE®

Saznaj više

Naša PVC ulazna vrata izraðena su iz najboljeg PVC profila u sistemu najvećeg profila krila (120mm ) sa ugraðenim najnaprednijim okovom. Ali za najviše performanse: imaju spojeno čelično ojačanje na način da su čelični profili u vratima rezani pod kutem 45° te su na njihove krajeve ubačene specijalne spojnice za tu namjenu te su iste zavarene, stoga je čelično ojačanje u jednoj cjelini što značajno poboljšava statitku i dugotrajnost samih ulanih vrata. Naša vrata i nakon mnogo godina korištenja funkcioniraju kao i prvog dana.