logo
Alu i Pvc stolarija, konstrukcije, stakla te prateću opremu i dodatke.
U poslu sa stolarijom smo 20 godina. Obratite nam se s povjerenjem,a mi Vam garantiramo najbolje cijene za najvišu klasu stolarije u Hrvatskoj.
ENERGETO 5000 VIEW

Filigranski dizajn

Volite jasne crte i bitno vam je da vaša kuća odiše elegancijom?
Energeto® 5000 view pravo je rješenje za vas! Kod skrivenog sistema energeto® 5000 view vidljiv je samo jedan minimalni dio otvora. Ovo izuzetno dizajnersko rješenje slijedi trend jasno strukturirane filigranske optike fasade.

Odlikuju ga sljedeće činjenice:

odiše elegancijom

izuzetno dizajnersko rješenje

izrazito elegantna optika

70 MM

Ugradbena dubina

6

komorni sistem

3

sigurnosne izolacijske brtve

Ug 0,4 W/m2K

staklo

Do 0,65 W/m2K

Uw – vrijednost

Usporedba
TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
 • 70 mm ugradbena dubina
 • UV protection (UV zaštita u materijalu profila)
 • Do Uw = 0,89 W/m2K foam opcija s trostrukim staklom – Ug = 0,7 i Psi = 0,040 W/mK
 • Do Uw = 0,65 W/m2K foam opcija s trostrukim staklom – Ug = 0,4 i Psi = 0,030 W/mK
 • Aluminijska obloga aluskin (velik izbor boja)
 • Safetec inside (sustav s trima sigurnosnim, izolacijskim brtvama)
 • Skriveno krilo
 • Debljina stakla do 55 mm
 • 6-komora profil
 • Skrivena odvodnja
 • Opcija foam inside (pjenom ispunjen profil)
 • Powerdur inside (staklenim vlaknima pojačani PVC profili)
 • Bonding inside (tehnika lijepljenja)

UV PROTECTION®

Saznaj više

UV zaštita u materijalu PVC profila – jedina prava učinkovita UV zaštita profila
– U PVC masu prije ekstrudiranja profila dodaju se UV stabilizatori koji uvelike sprečavaju utjecaj UV zračenja na profil.
– Što to znači?
– Dugotrajniji vijek profila bez promjena boje, gubitka čvrstoće i funkcionalnosti.

-Što to znači?
– Dugotrajniji vijek profila bez promjena boje, gubitka čvrstoće i funkcionalnosti.

BONDING INSIDE®

Saznaj više

Bonding inside opcija dostupna je na svim proizvodima.

ŠTO JE TO BONDING INSIDE?

Uokolo specijalnim ljepilom spojeni krilo i staklo za još veću protuprovalnu zaštitu, statiku i poboljšanu izolaciju.

JESTE LI ZNALI DA …

… je zalijepljeno staklo našlo primjenu prvo u autoindustriji (spoj vjetrobranskog stakla i karoserije) i tamo se etabliralo kao standardno rješenje? Aluplast je prepoznao prednosti ove tehnologije i dalje je razvio prema specifičnim zahtjevima građevinske industrije. U međuvremenu se ova tehnologija počela sve više primjenjivati za postizanje najviših performansi stolarije.

POWERDUR®

Saznaj više
POWERDUR

Što je powerdur inside??

 

U suradnji s BASF razvijen je specijalni materijal od patentiranih masa u kombinaciji sa staklenim vlaknima. Powerdur u profilu iznutra brine za njegovu stabilnost i time čelično ojačanje čini nepotrebnim. S powerdurom® umjesto čeličnih ojačanja u unutrašnjosti profila dostižemo bitno bolju statiku (čvrstoću) i toplinsku izolaciju, a krasi ga to što, za razliku od čelika, nije naknadno uvučen u profil nego je PVC profil ekstrudiran oko powerdur traka, stvarajući time neodvojivu, izuzetno čvrstu jednu cjelinu. Također, kod powerdur sistema vrlo je bitno to da se može variti, tako da, kad biste uzeli okvir prozora, nemate četiri odvojena ojačanja (dvije vertikale i dvije horizontale), nego imate jedno neprekidno ojačanje duž cijelog okvira prozora uokolo.

JESTE LI ZNALI DA…

… je energeto® prozor s powerdur® tehnologijom do 25 % čvršći i do 20 % lakši od konvencionalnog PVC prozora? To znatno utječe ne samo na kvalitetu, toplinsku izolaciju i funkcionalnost stolarije nego i na sve ostale segmente kao što su kvalitetnija i preciznija proizvodnja, niži troškovi goriva prilikom transporta pa sve do lakše i kvalitetnije montaže.

SAFETEC INSIDE®

ŠTO JE TO SAFETEC INSIDE?

Protuprovalnu zaštitu obvezno treba uzeti u obzir prilikom kupnje prozora jer počinitelji u većini slučajeva provaljuju upravo kroz prozor. Provalnici imaju svega dovoljno na raspolaganju, osim vremena, stoga je važna svaka minuta koju prozor može izdržati prilikom pokušaja provale. U prošloj se godini samo u Hrvatskoj dogodilo 10 906 provala.

Što je safetec inside??
Kao treća brtva u sredini profila s jedne strane služi za poboljšanje toplinske izolacije, hidroizolacije, zvučne izolacije i zrakonepropustnosti, a s druge strane sprečava kontakt s okovom i lagano podizanje krila alatima, a samim time i plan provalnika.

Opustite se: sa safetec inside odlučili ste se za najbolje sigurnosne elemente u profilu. Uz ovakav izuzetan sigurnosni sustav safetec inside na poklon dobijete okov s protuprovalnom zaštitom.
Kao što vidite, izuzetno je bitno da treća (srednja) brtva bude identična kao i ostale dvije u profilu, ekstrudirana od čvrstog materijala zajedno u komadu s profilom kako bismo dobili dodatnu sigurnosnu zaštitu. Čvrsta brtva pruža čvrst oslonac, a samim time i maksimalnu termoizolaciju, zvučnu izolaciju, hidroizolaciju i zrakonepruposnost. Uz to, ovaj sustav odlikuju i brtve na trima razinama: svaka je brtva na svojoj visinskoj razini, a samim time i profil je dizajniran na trima razinama, što značajno pridonosi svemu navedenom.
Bezbrižan život s tehnologijom aluplast®

NEW GENERATION®

Saznaj više

New generation oznaka je za trenutačno najnoviju generaciju profila. Isto kao i u svijetu automobila ili mobilnih uređaja, tako i u svijetu stolarije, samo dosta rjeđe, postoje stariji sistemi profila i novi unaprijeđeni sistemi profila.
Što to znači?

Kad se sustav profila promijeni te unaprijedi najnovijim tehnologijama u segmentima toplinske izolacije, hidroizolacije, sigurnosti, statike i funkcionalnosti, tada taj sustav sortiramo u novu generaciju profila.