logo
Alu i Pvc stolarija, konstrukcije, stakla te prateću opremu i dodatke.
U poslu sa stolarijom smo 20 godina. Obratite nam se s povjerenjem,a mi Vam garantiramo najbolje cijene za najvišu klasu stolarije u Hrvatskoj.
ENERGETO® 5000

ENERGETO® 5000 prozor budućnosti.

U svojoj klasi najbolji PVC sustav na tržištu.

Prozor sa sofisticiranim powerdur®, safetec inside® i UV protection tehnologijama odgovorit će i najstrožijim zahtjevima građevine, a svojom nevjerojatnom statikom i termoizolacijom te visokom estetikom učinit će vaš dom ugodnim, lijepim i sigurnim.

najbolji PVC sustav na tržištu u svojoj klasi

nevjerojatna statika i termoizolacija

visoka estetika

70 MM

UGRADBENA DUBINA

6

komorni sistem

3

sigurnosne izolacijske brtve

UG 0,5 W/M2K

staklo

Do 0,67 W/M2K

UW-VRIJEDNOST

Tehničke karakteristike
 • 70 mm ugradbena dubina
 • UV protection (UV zaštita u materijalu profila)
 • Do Uw = 0,90 W/m2K full/foam opcija s trostrukim staklom – Ug = 0,7 i Psi = 0,040 W/mK
 • Do Uw = 0,67 W/m2K full/foam opcija s trostrukim staklom – Ug = 0,4 i Psi = 0,030 W/mK
 • Powerdur inside (profili pojačani specijalnom tehnologijom)
 • Opcija bonding inside (tehnika lijepljenja)
 • Safetec inside (sustav s trima sigurnosnim, izolacijskim brtvama)
 • Do 41 mm ostakljenje
 • Dostupno u mnogobrojnim dekorima
 • Dostupno s aluminijskom oblogom aluskin (veliki izbor boja)
 • 6 komora profil
 • Opcija skrivene odvodnje
 • Zamaknute plohe
 • Opcija foam inside (pjenom ispunjen profil)
 • Opcija bonding inside (tehnika lijepljenja)

POWERDUR®

Saznaj više
POWERDUR

ŠTO JE POWERDUR INSIDE?

U suradnji s BASF razvijen je specijalni materijal od patentiranih masa u kombinaciji sa staklenim vlaknima. Powerdur u profilu iznutra brine za njegovu stabilnost i time čelično ojačanje čini nepotrebnim. S powerdur® umjesto čeličnih ojačanja u unutrašnjosti profila dostižemo bitno bolju statiku (čvrstoću) i topinsku izolaciju, a krasi ga to što, za razliku od čelika, nije naknadno uvučen u profil nego je PVC profil ekstrudiran oko powerdur traka stvarajući time neodvojivu, izuzetno čvrstu cjelinu. Također, jako je važna činjenica da se može variti, tako da, kad biste uzeli okvir prozora, nemate četiri odvojena ojačanja (dvije vertikale i dvije horizontale) nego imate jedno neprekidno ojačanje duž cijelog okvira prozora uokolo.

JESTE LI ZNALI DA …

… je energeto® prozor s powerdur® tehnologijom do 25 % čvršći i do 20 % lakši nego konvencionalni PVC prozor? To znatno utječe ne samo na kvalitetu, toplinsku izolaciju i funkcionalnost stolarije nego i na sve ostale segmente kao što su kvalitetnija i preciznija proizvodnja, niži troškovi goriva prilikom transporta te sve lakša i kvalitetnija montaža.

SAFETEC INSIDE®

ŠTO JE TO SAFETEC INSIDE?

Protuprovalnu zaštitu obvezno treba uzeti u obzir prilikom kupnje prozora jer počinitelji u većini slučajeva provaljuju upravo kroz prozor. Provalnici imaju svega dovoljno na raspolaganju, osim vremena, stoga je važna svaka minuta koju prozor može izdržati prilikom pokušaja provale. U prošloj se godini samo u Hrvatskoj dogodilo 10 906 provala.

Što je safetec inside?
Kao treća brtva u sredini profila s jedne strane služi za poboljšanje toplinske izolacije, hidroizolacije, zvučne izolacije i zrakonepropustnosti, a s druge strane sprečava kontakt s okovom i lagano podizanje krila alatima, a samim time i plan provalnika.

Opustite se: sa safetec inside odlučili ste se za najbolje sigurnosne elemente u profilu. Uz ovakav izuzetan sigurnosni sustav safetec inside na poklon dobijete okov s protuprovalnom zaštitom.
Kao što vidite, izuzetno je bitno da treća (srednja) brtva bude identična kao i ostale dvije u profilu, ekstrudirana od čvrstog materijala zajedno u komadu s profilom kako bismo dobili dodatnu sigurnosnu zaštitu. Čvrsta brtva pruža čvrst oslonac, a samim tim i maksimalnu termoizolaciju, zvučnu izolaciju, hidroizolaciju i zrakonepruposnost. Uz to, ovaj sustav odlikuju i brtve na trima razinama: svaka je brtva na svojoj visinskoj razini, a samim time i profil je dizajniran na trima razinama, što značajno pridonosi svemu navedenom.

Bezbrižan život s tehnologijom aluplast®

UV PROTECTION®

Saznaj više

UV zaštita u materijalu PVC profila – jedina prava učinkovita UV zaštita profila
U PVC masu prije ekstrudiranja profila dodaju se UV stabilizatori koji uvelike sprečavaju utjecaj UV zračenja na profil.

-Što to znači?
Dugotrajniji vijek profila bez promjena boje, gubitka čvrstoće i funkcionalnosti.

NEW GENERATION®

Saznaj više

New generation oznaka je za trenutačno najnoviju generaciju profila. Isto kao i u svijetu automobila ili mobilnih uređaja, tako i u svijetu stolarije, samo dosta rjeđe, postoje stariji sistemi profila i novi unaprijeđeni sistemi profila.
Što to znači?

Kad se sustav profila promijeni te unaprijedi najnovijim tehnologijama u segmentima toplinske izolacije, hidroizolacije, sigurnosti, statike i funkcionalnosti, tada taj sustav sortiramo u novu generaciju profila.