logo
Alu i Pvc stolarija, konstrukcije, stakla te prateću opremu i dodatke.
U poslu sa stolarijom smo 20 godina. Obratite nam se s povjerenjem,a mi Vam garantiramo najbolje cijene za najvišu klasu stolarije u Hrvatskoj.
ENERGETO 8000 FULL

Energeto® 8000 full opcija za pasivne građevine

Ugradbena dubina 85 mm, powerdur®, safetec inside®, UV protection® i bonding inside® tehnologije čine energeto® 8000 izvanrednim u svakom pogledu, a opcija s dodatnom tehnologijom foam inside® gdje u tom slučaju toplinska izolacija ide i do (Uw = 0,6 W/m2k) čine ovaj sustav idealnim za sve vrste pasivnih građevina i konstrukcija.

Odlikuje ga:

visoka estetika

dodatna oprema

moguća izrada različitih sistema

85 MM

UGRADBENA DUBINA

6

komorni sistem

3

SIGURNOSNE IZOLACIJSKE BRTVE

UG 0,4 W/M2K

Staklo

Do 0,60 W/m2K

Uw vrijednost

Tehničke karakteristike
 • 85 mm ugradbena dubina
 • UV protection (UV zaštita u materijalu profila)
 • Do Uw = 0,74 W/m2K foam opcija s trostrukim staklom – Ug = 0,6 i Psi = 0,040 W/mK
 • Do Uw = 0,60 W/m2K foam opcija s trostrukim staklom – Ug = 0,4 i Psi = 0,030 W/mK
 • Powerdur inside (specijalnom tehnologijom pojačani profili)
 • Bonding inside (tehnika lijepljenja)
 • Safetec inside (sustav s trima sigurnosnim izolacijskim brtvama)
 • Do 51 mm ostakljenje
 • Dostupno u mnogobrojnim dekorima
 • Dostupno s aluminijskom oblogom aluskin (velik izbor boja)
 • Zamaknute plohe
 • 6 komora profil
 • Opcija skrivene odvodnje
 • Opcija foam inside (pjenom ispunjen profil)

BONDING INSIDE®

Saznaj više

Bonding inside opcija dostupna je na svim proizvodima.

Što je to bonding inside??

Uokolo specijalnim ljepilom spojeni krilo i staklo za još veću protuprovalnu zaštitu, statiku i poboljšanu izolaciju.

JESTE LI ZNALI DA …

… je zalijepljeno staklo našlo primjenu prvo u autoindustriji (spoj vjetrobranskog stakla i karoserije) i tamo se etabliralo kao standardno rješenje? Aluplast je prepoznao prednosti ove tehnologije i dalje je razvio prema specifičnim zahtjevima građevinske industrije. U međuvremenu se ova tehnologija počela sve više primjenjivati za postizanje najviših performansi stolarije.

FOAM INSIDE®

Saznaj više

ŠTO JE FOAM INSIDE?

Inovativna tehnologija foam inside omogućava senzacionalne toplinske vrijednosti. Pritom su centralne komore profila okvira i krila prozora nakon završetka procesa varenja potpuno ispunjene poliuretanom, izolacijskim materijalom potvrđenim u industriji koji aluplast uspješno koristi u prozorskim sustavima.
Na ovaj način pjenom ispunjeni prozori dostižu i rekordne toplinske vrijednosti od 0,60 W/m2K i time štite ne samo vaš novčanik nego i orgraničene resurse nafte i plina.

PREDNOSTI POLIURETANA

Dobre su toplinske karakteristike poliuretana razlog da se materijal primjenjuje i kod uređaja za hlađenje te smrzavanje, kao i kod drugih industrija gdje su potrebne izuzetne karakteristike brtvljenja i izolacije. Kod zbrinjavanja prozora poliuretansku pjenu moguće je u potpunosti odvojiti i 100 % ponovno upotrijebiti.

POWERDUR®

Saznaj više
POWERDUR

ŠTO JE POWERDUR INSIDE?

 

U suradnji s BASF razvijen je specijalni materijal od patentiranih masa u kombinaciji sa staklenim vlaknima. Powerdur u profilu iznutra brine za njegovu stabilnost i time čelično ojačanje čini nepotrebnim. S powerdurom® umjesto čeličnih ojačanja u unutrašnjosti profila dostižemo bitno bolju statiku (čvrstoću) i topinsku izolaciju, a krasi ga to što, za razliku od čelika, nije naknadno uvučen u profil nego je PVC profil ekstrudiran oko powerdur traka, stvarajući time neodvojivu, izuzetno čvrstu jednu cjelinu. Također, kod powerdur sistema vrlo je bitno to da se može variti, tako da, kad biste uzeli okvir prozora, nemate četiri odvojena ojačanja (dvije vertikale i dvije horizontale), nego imate jedno neprekidno ojačanje duž cijelog okvira prozora uokolo.

JESTE LI ZNALI DA…

… je energeto® prozor s powerdur® tehnologijom do 25 % čvršći i do 20 % lakši od konvencionalnog PVC prozora? To znatno utječe ne samo na kvalitetu, toplinsku izolaciju i funkcionalnost stolarije nego i na sve ostale segmente kao što su kvalitetnija i preciznija proizvodnja, niži troškovi goriva prilikom transporta pa sve do lakše i kvalitetnije montaže.

SAFETEC INSIDE®

ŠTO JE TO SAFETEC INSIDE?

Protuprovalnu zaštitu obvezno treba uzeti u obzir prilikom kupnje prozora jer počinitelji u većini slučajeva provaljuju upravo kroz prozor. Provalnici imaju svega dovoljno na raspolaganju, osim vremena, stoga je važna svaka minuta koju prozor može izdržati prilikom pokušaja provale. U prošloj se godini samo u Hrvatskoj dogodilo 10 906 provala.

Što je safetec inside??
Kao treća brtva u sredini profila s jedne strane služi za poboljšanje toplinske izolacije, hidroizolacije, zvučne izolacije i zrakonepropustnosti, a s druge strane sprečava kontakt s okovom i lagano podizanje krila alatima, a samim time i plan provalnika.
Opustite se: sa safetec inside odlučili ste se za najbolje sigurnosne elemente u profilu. Uz ovakav izuzetan sigurnosni sustav safetec inside na poklon dobijete okov s protuprovalnom zaštitom.
Kao što vidite, izuzetno je bitno da treća (srednja) brtva bude identična kao i ostale dvije u profilu, ekstrudirana od čvrstog materijala zajedno u komadu s profilom kako bismo dobili dodatnu sigurnosnu zaštitu. Čvrsta brtva pruža čvrst oslonac, a samim tim i maksimalnu termoizolaciju, zvučnu izolaciju, hidroizolaciju i zrakonepruposnost. Uz to, ovaj sustav odlikuju i brtve na trima razinama: svaka je brtva na svojoj visinskoj razini, a samim time i profil je dizajniran na trima razinama, što značajno pridonosi svemu navedenom.

Bezbrižan život s tehnologijom aluplast®

UV PROTECTION®

Saznaj više

UV zaštita u materijalu PVC profila – jedina prava učinkovita UV zaštita profila
– U PVC masu prije ekstrudiranja profila dodaju se UV stabilizatori koji uvelike sprečavaju utjecaj UV zračenja na profil.

-Što to znači?
– Dugotrajniji vijek profila bez promjena boje, gubitka čvrstoće i funkcionalnosti.

NEW GENERATION®

Saznaj više

New generation oznaka je za trenutačno najnoviju generaciju profila. Isto kao i u svijetu automobila ili mobilnih uređaja, tako i u svijetu stolarije, samo dosta rjeđe, postoje stariji sistemi profila i novi unaprijeđeni sistemi profila.

Što to znači?

Kad se sustav profila promijeni te unaprijedi najnovijim tehnologijama u segmentima toplinske izolacije, hidroizolacije, sigurnosti, statike i funkcionalnosti, tada taj sustav sortiramo u novu generaciju profila.