logo
Alu i Pvc stolarija, konstrukcije, stakla te prateću opremu i dodatke.
U poslu sa stolarijom smo 20 godina. Obratite nam se s povjerenjem,a mi Vam garantiramo najbolje cijene za najvišu klasu stolarije u Hrvatskoj.
ENERGETO® 8000

Trenutačno je najbolji PVC sustav na tržištu. Sustav kojeg odlikuju najbolja čvrstoća, dugotrajnost, sigurnost i toplinska izolacija. Tehnologije koje posjeduje – powerdur inside®, UV protection®, safetec inside® čine ovaj sustav najboljim za energetski učinkovite i pasivne građevine, a svojim jedinstvenim dizajnom jasnih crta jednostavno će vas oduševiti.

najbolja čvrstoća i dugotrajnost

najbolja sigurnost

najbolja toplinska izolacija

85 mm

UGRADBENA DUBINA

6

komorni sistem

3

sigurnosne izolacijske brtve

Ug 0,4 W/m2K

staklo

Do 0,65 W/m2K

Uw-Vrijednost

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
 • 85 mm ugradbena dubina
 • UV protection (UV zaštita u materijalu profila)
 • Do Uw = 0,86 W/m2K s trostrukim staklom – Ug = 0,6 i Psi = 0,040 W/mK
 • Do Uw = 0,70 W/m2K s trostrukim staklom – Ug = 0,4 i Psi = 0,030 W/mK
 • Do 51 mm ostakljenje
 • Dostupno u mnogobrojnim dekorima
 • Dostupno s aluskin aluminijskim oblogama (velik izbor boja i dekora)
 • 6 komora profil
 • 2 udarne brtve
 • Opcija skrivena odvodnja
 • Opcija bonding inside (tehnologija lijepljenja)
 • Opcija foam inside (pjenom ispunjeni profili)

POWERDUR®

Saznaj više
POWERDUR

ŠTO JE POWERDUR INSIDE?

 

U suradnji s BASF razvijen je specijalni materijal od patentiranih masa u kombinaciji sa staklenim vlaknima. Powerdur u profilu iznutra brine za njegovu stabilnost i time čelično ojačanje čini nepotrebnim. S powerdurom® umjesto čeličnih ojačanja u unutrašnjosti profila dostižemo bitno bolju statiku (čvrstoću) i toplinsku izolaciju, a krasi ga to što, za razliku od čelika, nije naknadno uvučen u profil nego je PVC profil ekstrudiran oko powerdur traka, stvarajući time neodvojivu, izuzetno čvrstu jednu cjelinu. Također, kod powerdur sistema vrlo je bitno to da se može variti, tako da, kad biste uzeli okvir prozora, nemate četiri odvojena ojačanja (dvije vertikale i dvije horizontale), nego imate jedno neprekidno ojačanje duž cijelog okvira prozora uokolo.

JESTE LI ZNALI DA…

… je energeto® prozor s powerdur® tehnologijom do 25 % čvršći i do 20 % lakši od konvencionalnog PVC prozora? To znatno utječe ne samo na kvalitetu, toplinsku izolaciju i funkcionalnost stolarije nego i na sve ostale segmente kao što su kvalitetnija i preciznija proizvodnja, niži troškovi goriva prilikom transporta pa sve do lakše i kvalitetnije montaže.

SAFETEC INSIDE®

ŠTO JE TO SAFETEC INSIDE?

Protuprovalnu zaštitu obvezno treba uzeti u obzir prilikom kupnje prozora jer počinitelji u većini slučajeva provaljuju upravo kroz prozor. Provalnici imaju svega dovoljno na raspolaganju, osim vremena, stoga je važna svaka minuta koju prozor može izdržati prilikom pokušaja provale. U prošloj se godini samo u Hrvatskoj dogodilo 10 906 provala.

Što je safetec inside??
Kao treća brtva u sredini profila s jedne strane služi za poboljšanje toplinske izolacije, hidroizolacije, zvučne izolacije i zrakonepropusnosti, a s druge strane sprječava kontakt s okovom i lagano podizanje krila alatima, a samim time i plan provalnika.

Opustite se: sa safetec inside odlučili ste se za najbolje sigurnosne elemente u profilu. Uz ovakav izuzetan sigurnosni sustav safetec inside na poklon dobijete okov s protuprovalnom zaštitom.
Kao što vidite, izuzetno je bitno da treća (srednja) brtva bude identična kao i ostale dvije u profilu, ekstrudirana od čvrstog materijala zajedno u komadu s profilom kako bismo dobili dodatnu sigurnosnu zaštitu. Čvrsta brtva pruža čvrst oslonac, a samim tim i maksimalnu termoizolaciju, zvučnu izolaciju, hidroizolaciju i zrakonepruposnost. Uz to, ovaj sustav odlikuju i brtve na trima razinama: svaka je brtva na svojoj visinskoj razini, a samim time i profil je dizajniran na trima razinama, što značajno pridonosi svemu navedenom.

Bezbrižan život s tehnologijom aluplast®

UV PROTECTION®

Saznaj više

UV zaštita u materijalu PVC profila – jedina prava učinkovita UV zaštita profila
U PVC masu prije ekstrudiranja profila dodaju se UV stabilizatori koji uvelike sprečavaju utjecaj UV zračenja na profil.

-Što to znači?
Dugotrajniji vijek profila bez promjena boje, gubitka čvrstoće i funkcionalnosti.

NEW GENERATION®

Saznaj više

New generation je oznaka za trenutno najnoviju generaciju profila. Isto kao i u svijetu automomobila ili mobilnih ureðaja, tako i u svijetu stolarije samo dosta rijeðe postoje stariji sistemi profila i novi unaprijeðeni sistemi profila.

Što to znači?

Kad se sustav profila promijeni te unaprijedi najnovijim tehnologijama u segmentima toplinske izolacije, hidro izolacije, sigurnosti, statike i funkcionalnosti, tad taj sustav sortiramo u novu generaciju profila.