logo
Alu i Pvc stolarija, konstrukcije, stakla te prateću opremu i dodatke.
U poslu sa stolarijom smo 20 godina. Obratite nam se s povjerenjem,a mi Vam garantiramo najbolje cijene za najvišu klasu stolarije u Hrvatskoj.
IDEAL 5000®

Provjeren sustav za renoviranje i novogradnju s dodatnim plusom na inovativni sistem – safetec inside za povećanu protuprovalnu zaštitu i termoizolaciju.

Odlikuju ga:

safetec inside

povećana protuprovalna zaštita

povećana termoizolacija

70 mm

UGRADBENA DUBINA

5

komorni sistem

3

SIGURNOSNE IZOLACIJSKE BRTVE

UG 0,6 W/M2K

STAKLO

Do 0,73 W/m2K

Uw - vrijednost

Tehničke karakteristike
 • 70 mm ugradbena dubina
 • UV protection (UV zaštita u materijalu profila)
 • Do Uw = 0,96 W/m2K s trostrukim staklom – Ug = 0,7 i Psi = 0,040 W/mK
 • Do Uw = 0,73 W/m2K s trostrukim staklom – Ug = 0,4 i Psi = 0,030 W/mK
 • Safetec inside (sustav s trima sigurnosnim, izolacijskim brtvama)
 • Do 41 mm ostakljenje
 • Dostupno u mnogobrojnim dekorima
 • Dostupno s aluminijskom oblogom aluskin (mnogobrojni dekori)
 • 5 komora profil
 • Opcija skrivene odvodnje
 • Opcija bonding inside (tehnika lijepljenja)

UV PROTECTION

Saznaj više

UV zaštita u materijalu PVC profila – jedina prava učinkovita UV zaštita profila
U PVC masu prije ekstrudiranja profila dodaju se UV stabilizatori koji uvelike sprečavaju utjecaj UV zračenja na profil.

Što to znači?

Dugotrajniji vijek profila bez promjena boje, gubitka čvrstoće i funkcionalnosti.

SAFETEC INSIDE®

ŠTO JE SAFETEC INSIDE

Protuprovalnu zaštitu obvezno treba uzeti u obzir prilikom kupnje prozora jer počinitelji u većini slučajeva provaljuju kroz prozor. Provalnici imaju svega dovoljno na raspolaganju, osim vremena, stoga je važna svaka minuta koju prozor može izdržati prilikom pokušaja provale. U prošloj se godini samo u Hrvatskoj dogodilo 10 906 provala.

Što je safetec inside??

Kao treća brtva u sredini profila s jedne strane služi za poboljšanje toplinske izolacije, hidroizolacije, zvučne izolacije i zrakonepropustnosti, a s druge strane sprečava kontakt s okovom i lagano podizanje krila alatima, a samim time i plan provalnika.
Opustite se: sa safetec inside odlučili ste se za najbolje sigurnosne elemente u profilu. Uz ovakav izuzetan sigurnosni sustav safetec inside na poklon dobivate okov s protuprovalnom zaštitom.

Kao što vidite, izuzetno je bitno da treća (srednja) brtva bude identična kao i ostale dvije u profilu, od čvrstog materijala, ekstrudirana u komadu zajedno s profilom kako bismo dobili dodatnu sigurnosnu zaštitu i zato što čvrsta brtva pruža čvrst oslonac, a samim time i maksimalnu termoizolaciju, zvučnu izolaciju, hidroizolaciju i zrakonepruposnost. Osim toga, ovaj sustav odlikuju i brtve na trima razinama. Svaka je brtva na svojoj visinskoj razini, a samim time i profil je dizajniran na trima razinama, što značajno pridonosi svemu navedenom.

Bezbrižan život s tehnologijom aluplast®